Ryby, mäkkýše a ich správna príprava – interaktívny kurz

Konanie kurzov: 
Štvrtok, 14. Jún 2018 - 15:00
Miesto konania: 
Gastroštúdio Bidfood Prešov, Ku Magašu 1, Prešov – Haniska

Voľné miesta

Ešte 6 voľných miest.

Informácie o kurze

S rastúcimi teplotami ovzdušia uprednostňujeme viac príjem ľahších jedál – najmä šalátov a rýb.
Ryby patria medzi najzdravšie potraviny. Sú plné dôležitých živín ako napríklad proteíny a vitamín D. Sú taktiež najlepším zdrojom Omega 3 mastných kyselín, ktoré sú pre telo a mozog neuveriteľne dôležité. Z ďalších výhod konzumácie rýb môžeme uviesť ľahkú stráviteľnosť, zníženie rizika infarktu aj cukrovky, či obsah rozhodujúcich živín pre vývoj plodu v tehotenstve.

Ak sa zamýšľate nad zaradením rybích špecialít do svojho jedálneho lístka, ste na správnom mieste. Láka Vás príprava morského úhora, platesy či kambaly? Vyskúšate si to sami na tomto kurze. Okrem toho si pre Vás pripravíme recepty s použitím jesetera, sumca, tuniaka, morského vlka a pražmy.

Ako bonus si ukážeme prípravu mäkkýšov – využijeme chápadlá kalamárov, slávky jedlé a tapeska - vongole verace.

Kurz bude doplnený o prezentáciu filetovania, zmyselného využitia odrezkov, údenie rýb, prípravu tartaru a odporučíme Vám vhodný sortiment pre využitie aj na bufetové stoly.

Lektor

Kurzom Vás bude sprevádzať Marek Madzik, šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovensko. Na kurze bude spolupracovať aj prvotný predajca Fresh Fish Service Michael Čuchran z prešovskej pobočky.

Cena

  • Bidfood zákazník: 35 € s DPH
  • Ostatní záujemcovia: 50 € s DPH

Rezervácia kurzu

 
1 Začiatok 2 Ďalšie údaje 3 Dokončiť

Položky označené hviezdičkou (*) sú povinné.