Jahňacie mäso z Nového Zélandu – prezentačný kurz

Konanie kurzov: 
Pondelok, 12. Marec 2018 - 14:00
Miesto konania: 
Botel Grácia, Rázusovo nábrežie 32, 811 02 Bratislava

Voľné miesta

Ešte 4 voľné miesta.





 

Jahňacie mäso je mäso z mladých oviec porazených vo veku od 6 do 12 mesiacov. Mäso z kusov starších ako jeden rok je už označované ako baranie. Vďaka tomu, že jahňatá sú kŕmené materským mliekom a neskôr sa chovajú pasením na lúkach, jedná sa o vysoko prírodný a kvalitný druh mäsa. Jahňacie mäso obsahuje nízke percento tuku a naopak je bohaté na bielkoviny a minerály. V slovenskej kuchyni je často nedocenené kvôli predsudkom o zápachu mäsa. Táto vlastnosť sa však týka predovšetkým baranieho mäsa, teda zo starších kusov (oviec). Jahňacie mäso príjemne vonia a pre jeho prípravu sa odporúča použitie byliniek ako napr. tymianu, rozmarínu, cesnaku a pod.

Lektor

Týmto odborným gastronomickým seminárom Vás bude sprevádzať Brad Hastie a Hugh Brown zo spoločnosti OVATION, Nový Zéland.
Gastronomickú prezentáciu a degustáciu jahňacieho mäsa pre Vás pripraví Gastroteam Bidfood, pod vedením šéfkuchára Mareka Madzika.


Príďte načerpať inšpiráciu a ochutnať výborné mäso! Pripravené je pre Vás menu:

  • Pomaly pečené jahňacie kolienko so špenátom
  • Jahňacie pliecko
  • Jahňacie karé v bylinkovej kruste
  • Jahňacie stehno s rascou, citrónom a cesnakom, so šalátom kisir
  • Šalát Kisir
     

Cena kurzu

Bidfood zákazník: ZADARMO!





Súčasťou kurzu bude krátke predstavenie spoločnosti KOTÁNYI a jej produktov.
Všetci účastníci kurzu budú mať možnosť nákupu korenín zn. KOTÁNYI za výhodné ceny.
 

bonduelle_food_service.jpg ​ ​logo_farm_frites_0.jpgkotanyi_logo.jpg

Rezervácia kurzu

Položky označené hviezdičkou (*) sú povinné, mená ďalších osôb len v prípade rezervácie pre viac než 1 osobu (na Vaše meno a prípadne mená ďalších osôb budú vystavene certifikáty o absolvovaní kurzu).