Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Jahňacie mäso z Nového Zélandu – prezentačný kurz

Konanie kurzov: 
Utorok, 13. Marec 2018 - 14:00
Miesto konania: 
Gastroštúdio Bidfood Prešov, Ku Magašu 1, Prešov – Haniska

Voľné miesta

Ľutujeme, ale na tento termín nie sú žiadne voľné miesta. Môžete skúsiť rezerváciu ako náhradník.





 

Jahňacie mäso je mäso z mladých oviec porazených vo veku od 6 do 12 mesiacov. Mäso z kusov starších ako jeden rok je už označované ako baranie. Vďaka tomu, že jahňatá sú kŕmené materským mliekom a neskôr sa chovajú pasením na lúkach, jedná sa o vysoko prírodný a kvalitný druh mäsa. Jahňacie mäso obsahuje nízke percento tuku a naopak je bohaté na bielkoviny a minerály. V slovenskej kuchyni je často nedocenené kvôli predsudkom o zápachu mäsa. Táto vlastnosť sa však týka predovšetkým baranieho mäsa, teda zo starších kusov (oviec). Jahňacie mäso príjemne vonia a pre jeho prípravu sa odporúča použitie byliniek ako napr. tymianu, rozmarínu, cesnaku a pod.

Lektor

Týmto odborným gastronomickým seminárom Vás bude sprevádzať Brad Hastie a Hugh Brown zo spoločnosti OVATION, Nový Zéland.
Gastronomickú prezentáciu a degustáciu jahňacieho mäsa pre Vás pripraví Gastroteam Bidfood, pod vedením šéfkuchára Mareka Madzika.


Príďte načerpať inšpiráciu a ochutnať výborné mäso! Pripravené je pre Vás menu:

  • Pomaly pečené jahňacie kolienko so špenátom
  • Jahňacie pliecko
  • Jahňacie karé v bylinkovej kruste
  • Jahňacie stehno s rascou, citrónom a cesnakom, so šalátom kisir
  • Šalát Kisir


 

Cena kurzu

  • Bidfood zákazník: ZADARMO!


Súčasťou kurzu bude krátke predstavenie spoločnosti KOTÁNYI a jej produktov.
Všetci účastníci kurzu budú mať možnosť nákupu korenín zn. KOTÁNYI za výhodné ceny.

bonduelle_food_service.jpglogo_farm_frites_0.jpgkotanyi_logo.jpg

Rezervácia kurzu